Yoga Arts: Advice for Practice
Welcome to Yoga ArtsWhat is YogaWhy do itYoga Arts ProgrammeAdvice for a Yoga classWho are weContact UsSite Map
Yoga Arts Thessaloniki


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για τα μαθήματα Γιόγκα WebMedL.jpg
Α ς φ ρ ο ν τ ί σ ο υ μ ε :

1.        Να φοράμε άσπρα άνετα ρούχα που δεν περιορίζουν την κίνηση.

Το λευκό χρώμα εκφράζει την καθαρότητα, αγνότητα, απλότητα, πληρότητα και μη προσκόλληση.

Να μη φοράμε μεταλλικά αντικείμενα, κοσμήματα ή πράγματα που περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας.

2.        Να είμαστε στην ώρα μας. Όχι μόνο αποκομίζουμε περισσότερα οφέλη, αλλά δεν ενοχλούμε τους άλλους. Εάν έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση, καθόμαστε ήσυχα στο πίσω μέρος της αίθουσας. Καλύτερα πάντως αργοπορημένοι/ες, πάρα να χάσουμε μάθημα.

3.        Την ώρα της συγκέντρωσης, να κλείνουμε τα μάτια η να κρατάμε το βλέμμα χαμηλά στο έδαφος,

δεν κοιτάμε τους ανθρώπους γύρω μας.  Ο καθένας περιορίζει τα εξωτερικά ερεθίσματα και επιστρέφει για λίγο στον εαυτό του.   Αν δεν δοθούν άλλες οδηγίες απλά δίνουμε λίγο χρόνο στην αναπνοή μας και στις σκέψεις μας να ηρεμήσουν. Δεν περιφερόμαστε την ώρα του χαιρετισμού.

4.        Να έχουμε  πετσέτα. Δε φοράμε παπούτσια κατά την εξάσκηση, (βολεύουν όμως  σαγιονάρες για την αλλαγή αιθουσών και τον χειμώνα ας έχουμε κάλτσες για την χαλάρωση).

5.        Να είναι άδειο το στομάχι μας, χωρίς όμως να πεινάμε πολύ. Καλό είναι να έχουν περάσει 4 τουλάχιστο ώρες από το τελευταίο πλήρες γεύμα και 2 ώρες από ελαφρύ γεύμα χωρίς κρέας. Να αποφεύγουμε να μασάμε και να πίνουμε, δηλαδή όχι τσίχλες και ποτά στο μάθημα. Αν έχουμε χαμηλή πίεση, ας έχουμε φροντίσει να φάμε κάτι αλμυρό. (Νερό επιτρέπεται σε εγκύους, το καλοκαίρι ή  σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.)

6.        Να βελτιώσουμε σταδιακά την διατροφή μας, προτιμώντας πιο απλές και εύπεπτες τροφές  και να περιορίσουμε τις καταχρήσεις, το οινόπνευμα και το κάπνισμα. Καλό είναι τα έντερά μας να είναι άδεια. Δυσκοιλιότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

7.        Να φροντίζουμε την υγιεινή του σώματός μας.  Η καθαριότητα-Saucha, τόσο του σώματος, όσο και της ψυχής είναι βασική επιδίωξη στη γιόγκα.  Προσέχουμε ιδιαίτερα την υγιεινή των ποδιών μας. Υπάρχουν αποδυτήρια και ντους στη διάθεση όλων. Τα υγρομάντιλα είναι επίσης βολικά.

8.        Να επικοινωνούμε με την δασκάλα, αν έχουμε προβλήματα ή απορίες, ειδικά όσων αφορά την υγεία μας. Να διαβάζουμε σχετικά βιβλία ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την φιλοσοφία της γιόγκα.

9.        Να μη χάνουμε μαθήματα και να ερχόμαστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Διακόπτοντας, σταματάμε την θεραπευτική διαδικασία και δυσκολεύουμε την διδασκαλία.  Να αναπληρώνουμε κατόπιν συνεννόησης το χαμένο μάθημα την ίδια εβδομάδα σε αντίστοιχο τμήμα ή στα συμπληρωματικά ή την επόμενη εβδομάδα. Να ενημερώνουμε για τους λόγους τυχόν απουσιών. Παρόλο που είμαστε πολλά άτομα στις τάξεις υπάρχει ενδιαφέρον για τον καθένα ξεχωριστά.

10.     Να παραμένουμε ήρεμοι μετά το μάθημα, δίνοντας χρόνο στον εαυτό μας να αφομοιώσει τις αλλαγές που συντελούνται, τόσο στο φυσικό, όσο και στο ενεργειακό μας σώμα.

11.     Να έχουμε την κατάλληλη διάθεση. Ερχόμαστε για να δοκιμάσουμε και να μάθουμε ότι νιώθουμε ότι θα είναι χρήσιμο για μας. Ας είμαστε λοιπόν ανοιχτοί και θετικοί αφήνοντας περιθώρια για επιδράσεις και αποτελέσματα.

12.     Να συνεχίζουμε την γιόγκα στην καθημερινή μας ζωή, χρησιμοποιώντας την παρατήρηση, την επίγνωση και την θετικότητα, ως εργαλεία βελτίωσης και κατανόησης του εαυτού μας. Το να ζούμε συνειδητοποιημένα, μεγιστοποιεί  τις δυνατότητές μας, μας κάνει πιο χρήσιμους για όλο το κόσμο και δικαιώνει την ζωή μας.

13.     Δοκιμαστικά στην Γιόγκα δεν γίνονται. Ας θεωρήσουμε τον μήνα ως δοκιμή.

Για περισσότερη ενημέρωση: επικοινωνήστε τηλεφωνικά  ΧΑΝΘ 2310241007 (6936690600),

ή ελάτε στην αίθουσα.

14.     Αν επιθυμείτε να δέχεστε ηλεκτρονικά μηνύματα του Yoga Arts Mail Club

στείλτε μήνυμα για να σας συμπεριλάβουμε στην λίστα διευθύνσεων στο iliananda@hotmail.com  

η συμμετέχετε στο Yoga Arts group στο Facebook.

15.     Η Γιόγκα είναι παραδοσιακή μέθοδος γνώσης του σώματος, της σκέψης και της ψυχής.

Χωρίς τον απαραίτητο σεβασμό είναι δύσκολη η μετάδοση.

Με τον απαραίτητο σεβασμό στην προσέγγισή της, βιώνουμε σημαντικά οφέλη.       

     Aum Shanti!

Ασκήσεις που προετοιμάζουν το σώμα
για την Στάση του Διαλογισμού
από ζωντανή παρουσίαση στην Τηλεόραση. 
*
*